sâmbătă, 6 septembrie 2008

CIORBĂ DE BURTĂ

Ingrediente:
- 4 l apă
- 1kg burtă de vită
- un picior de vacă
- zarzavaturi, dafin şi piper
- morcovi, pătrunjel şi o ceapa mare
- oţet
- 2 ouă, smântână
Mod de preparare:
Se spală foarte bine carnea şi se pune la fiert în apă cu sare, cu un morcov, pătrunjel şi o ceapă întreagă, foile de dafin şi piperul boabe. După ce au fiert , se taie burta şi carnea în fâşii subţiri, se pun într-o oală, se strecoară apa în care au fiert şi se lasă să mai dea în câteva clocote. Bateţi 2 galbenuşuri şi amestecaţi-le încet cu zeama din oală, potriviţi de sare şi oţet. Ciorba de burtă se serveşte cu mujdei de usturoi sau smântână. POFTĂ BUNĂ !

Niciun comentariu: