sâmbătă, 6 septembrie 2008

SUPĂ DE ROŞII


Ingrediente:
- carne de vită cu os ~300g
- morcovi şi ceapă
- 1/2l de suc de roşii
- orez 50g
- smântână 100ml
- patrunjel şi sare
- ţelină
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea bucăţele şi puneţi-o în 2l de apă rece, adăugaţi o linguriţă de sare, lăsaţi-o o oră să fiarbă la foc mic , după care adaugaţi zarzavaturile marunţite şi ceapa. După ce au fiert , puneţi sucul de roşii , orezul şi amestecaţi-le bine ca să nu se lipească de fundul oalei. După încă o jumătate de oră de fiert (sau cât îi este necesar orezului să fiarbă), adăugaţi pătrunjelul , ţelina şi 100 ml de smântână. Supa de roşii se prepară în aproximativ 90 de minute.
POFTĂ BUNĂ !

Niciun comentariu: