duminică, 14 septembrie 2008

TORT CU CĂPŞUNI


Ingrediente:
3 ouă
100 g zahăr
jumătate de baton de vanilie
50 g unt proaspăt
100 g ciocolată
50 g făină
căpşuni
Mod de preparare:
Se freacă galbenuşurile cu zahărul şi o jumătate de baton de vanilie, până se face ca o cremă. Se amestecă cu untul, de asemenea frecat spumă. Se adaugă ciocolata, înmuiată pe marginea masinii cu o lingura de apă, 50 g făină şi la urmă cele 3 albuşuri spumă. Se scoate vanilia, se toarnă compoziţia într-o formă foarte bine unsă cu unt şi presărată cu făină. Se coace cam 40 de minute la cuptor, la foc bun. Când este gata, tortul ramâne totuşi puţin moale la mijloc. Se răstoarnă după ce s-a racit şi se glasează cu glazură de ciocolată. La final se ornează cu capşuni proaspeţi tăiaţi pe jumătate (sau felii).
POFTĂ BUNĂ !

Niciun comentariu: