vineri, 5 septembrie 2008

CIORBĂ DE VĂCUŢĂ


Ingrediente:
- 3l apă
- 1/2 kg carne de vită
- 1/2 kg cartofi
- 100 ml ulei
- 100 g morcovi
- 100 g albitură
- 100 g mazăre fiartă
- 100 g ţelină
- 100 g ceapă
- 100 g ardei gras
- 100 g varză albă
- 200 g roşii
- 50 g bulion
- 50 g leuştean
- 100 g fasole verde fiartă
- un pliculeţ cu sare de lamâie
- sare
Mod de preparare:
Ciorba de văcuţă - Tăiaţi şi spălati carnea, puneţi-o la fiert în apă cu sare; îndepartati spuma din când în când şi adăugaţi o ceapă tocată marunt. Tăiaţi zarzavaturile spălate şi curăţate şi căliţi-le în ulei cu adaos de apă. Când carnea este aproape fiartă adaugaţi zarzavaturile. Spre sfârşit adăugaţi mazărea şi fasolea verde scurse de zeamă şi bulionul. După aproximativ 10 minute de fiert , săraţi după gust, adăugaţi sarea de lamâie şi puţină verdeaţă tocată.
POFTĂ BUNĂ !

Niciun comentariu: