sâmbătă, 6 septembrie 2008

SUPĂ DE DOVLECEI


Ingrediente:
- 4 dovlecei
- un morcov
- jumătate de păstârnac
- o ceapă
- o lingură untdelemn
- orez 100g
- faină ~ jumatate de lingură
- apă 2l
- smântănă 50ml
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavatul, aşezaţi-l într-o oală cu apă sărată şi puneţi-l la foc. Când zarzavatul este bine fiert, strecuraţi supa. Radeţi şi feliaţi dovleceii, nu prea subţiri pentru a evita sfărâmarea, îi puneţi în supa care clocoteşte, odata cu orezul, şi îi lăsaţi la foc mic 15 minute. Puneţi untdelemn într-o tigaie, adaugaţi făina, amestecaţi bine şi adăugaţi câteva linguri de supă. După aceea răsturnaţi în supa care se mai lasă să fiarbă 15 minute. Când supa este gata, adaugaţi smântâna.
POFTĂ BUNĂ !

Niciun comentariu: